Italiano

English

Deutsch

Español

Français

لغة العربية

日本人

中国

Nederlands

Tiếng Việt

Svenska

Pусский

Cрпски

Român

Polski

Dansk

Català

Pilipino

L’objectiu del tractament és efectuar una reducció completa , que és l’estat en que no hi ha rastre de la malaltia i el pacient torna a tenir bona salut. Per una leucèmia aguda, una remissió completa que duri cinc anys desprès del tractament, sovint indica cura. Els centres de tractament indiquen un increment del número de persones que està en completa remissió després d’almenys cinc anys de tractament.
Els tractaments més comuns utilitzats per combatre la leucèmia són la quimioteràpia i la radiació. La quimioteràpia implica matar les cèllules anormals de la sang mitjançant injeccions de drogues. Sigui com sigui la quimioteràpia no és selectiva i mata les cèllules bones (observeu els efectes de la quimioteràpia a sota).
Aquest és el per que el pacient sovint rebrà transfusions dels components sanguinis per aguantar la teràpia.
Els antibiòtics també s’utilitzen per seguir el tractament amb l’objectiu de lluitar contra les infeccions o evitar-les.

La radiació implica l’ús de ionització i així destruir les cèllules dolentes. En molts casos un transplantament del moll de l’os serà necessari per curar la leucèmia. Això consisteix en una forta quimioteràpia o radiació amb la intenció d’eliminar la producció natural de cèllules sanguínies pel cos, eliminant la malaltia, seguida d’una transfusió de noves cèllules mare per recobrar les funcions normals del moll de l’os. Això pot durar uns quants mesos en els que el pacient ha de romandre aïllat pe prevenir infeccions mortals. Quan la transfusió de cèllules mare prové del pacient a si mateix es diu autologus. En canvi quan provenen d’un donant, el transplantament s’anomena allogènic. La investigació continuada ens porta a millorar el medicament que en certs casos arriba a curar fins i tot sense la necessitat d’un transplantament del moll de l’os.

Efectes secundaris de la quimioteràpia

No només les cèllules dolentes són sensibles a la quimioteràpia sinó que també les sanes en alts percentatges de reproducció. Això significa que la quimioteràpia té un nombre d’efectes secundaris que inclouen deficiència en el sistema immunològic: anèmia, baix nombre de plaquetes, pèrdua del cabell, nàusees, diarrees , hemorroides, mucositat i esterilitat temporal. Els efectes secundaris depenen del tipus de medicament utilitzat, la dosis, i les condicions del pacient. Certs medicaments poden tenir efectes secundaris en el fetge, cor o pulmons, per tant és important tenir-ho controlat regularment, abans, durant, i després de la teràpia. Els efectes secundaris no haurien de durar gaire ja que les cèllules normals tendeixen a reformar-se després del final de la quimioteràpia. És possible limitar certs efectes secundaris, com les nàusees fent servir alguns dispositius de suport o fàrmacs.

Com comportar-se durant la quimioteràpia

A. Dieta: una dieta equilibrada és primordial per assegurar una correcta quantitat de calories i reduir o evitar pèrdua de pes. En cas de nàusees hauries de remetre-ho al teu metge. En cas de perdre la gana pot ajudar menjar quantitats més petites, però més sovint durant el dia. Menja més a les hores del dia quan et sents més fort, com a l’esmorzar. Menjar tot sovint abans de que tinguis gana, pot ajudar-te a no tenir nàusees, ja que les punxades de fam poden empitjorar les nàusees. També és important beure molta aigua i sucs per ajudar al cos a eliminar les toxines de les drogues de la quimioteràpia. Demana al teu metge si pots beure vi o cervesa.

B. Higiene: Rentar-se les mans tot sovint redueix la probabilitat de contraure infeccions, mentre una correcta higiene bucal impedeix la mucositis.

C. Aspectes psicològics: Si notes canvis en el teu cos o d’humor, no t’hauries d’espantar. Parla amb el teu metge.

D. Sexe: És possible tenir sexe durant la quimioteràpia mentre sigui amb protecció per evitar contraure infeccions i també per evitar danys al fetus.

E. Prendre altres medicaments: Sempre demana al teu metge que t’asseguri compatibilitat i evitar interaccions.

F. Treball: És possible continuar treballant o estudiant si el teu cos t’ho permet fer, però sempre recorda que la prioritat més alta és lluitar contra la leucèmia i potser necessitis descansar més del compte.

www.beat-leukemia.org

Seguici su

Sostieni Beat-Leukemia

Fai la donazione

Puoi scriverci ora

info@beat-leukemia.org

Fondazione Beat Leukemia Dr Alessandro Cevenini - CF 94618790151 | Legal Notices | Realizzazione sito web: Progetto Web