Italiano

English

Deutsch

Español

Français

لغة العربية

日本人

中国

Nederlands

Tiếng Việt

Svenska

Pусский

Cрпски

Român

Polski

Dansk

Català

Pilipino

La leucèmia és un càncer de sang i del moll de l’os. El moll de l’os és el centre esponjós dels ossos, i produeix glòbuls sanguinis: glòbuls blancs, glòbuls vermells i plaquetes. Els glòbuls blancs ajuden al cos a lluitar contra les infeccions. Els glòbuls vermells transporten l’oxigen des de els pulmons fins els òrgans del cos. Les plaquetes ajuden a crear els coàguls de sang per controlar les hemorràgies. Les cèllules mare en el moll de l’os es reprodueixen donant cèllules que maduren en glòbuls blancs, glòbuls vermells, o plaquetes en les quantitats correctes, en un procés anomenat diferenciació.
Quan succeeix la leucèmia, el moll de l’os produeix glòbuls blancs immadurs, anomenats “blasts”, que no compleixen el seu propòsit, i sobrepassen el nombre de cèllules habituals i com a conseqüència impedeixen fer la feina correctament.
Les leucèmies són classificades com mielògena o limfàtica depenent de quin tipus de glòbul blanc és afectat. Cada tipus a més a més es divideix en crònic o agut, depenent de com de ràpida la malaltia s’escampa.
Les leucèmies cròniques progressen més lentament que les agudes. Hi ha quatre tipus principals de leucèmies:
Leucèmia Limfoblàstica Aguda(LLA)
Leucèmia Mielògena Aguda (LMA)
Leucèmia Limfocítica Crònica (LLC)
Leucèmia Mielògena Crònica (LMC)
Més informació aquí o aquí/ca
Els càncers a la sang no estan limitats a la leucèmia, però també inclouen Limfomes i Mielomes.
Més informació respectivament aquí i aquí.
La leucèmia no és contagiosa!

Es calcula que de 54.270 homes i dones als quals se’ls hi diagnosticarà, 24.450 moriran de leucèmia en el 2015 en els Estats Units tan sols (162.020 i 56.630 respectivament incloent les xifres de Limfoma i Mieloma ).
Leucèmia és l’assassí número ú mundial per als nens.
Encara que la investigació ha portat a grans triomfs, moltes formes de leucèmia són encara incurables o suposen teràpies que són molt doloroses i perilloses per al pacient. Val a dir que la majoria dels països del mon no poden fer front als medicaments tan cars que es necessiten per combatre la leucèmia.
No podem canviar el passat, però definitivament podem marcar una diferència en el nostre futur. Aquells que no estan convençuts dels beneficis de la recerca poden mirar enrere i reconèixer que fins no fa pas gaire temps la gent moria de malalties tan inofensives com la grip.BEAT LEUKEMIA és compromesa a aturar a un assassí perillós incondicional que encara està lliure, ajuda’ns, és molt important.1.Font d’informació: American Cancer Society (2015). Cancer Facts and Figures 2015, p.4. Disponible online aquí.

www.beat-leukemia.org

Seguici su

Sostieni Beat-Leukemia

Fai la donazione

Puoi scriverci ora

info@beat-leukemia.org

Fondazione Beat Leukemia Dr Alessandro Cevenini - CF 94618790151 | Legal Notices | Realizzazione sito web: Progetto Web